Menu

Diversity and inclusion: de eerste stap naar een inclusieve organisatie

Plan adviesgesprek
Welke stappen?

Diversity & inclusion staat bij veel bedrijven hoog in het vaandel. In de praktijk blijkt het onderdeel diversity met name te gaan om het tellen van medewerkers met een diverse achtergrond.

Inclusion gaat een flinke stap verder. We hebben het dan over erbij horen, gezien en gehoord worden. Ons ideaalbeeld is een samenleving waarin iedereen erbij hoort. Waar zaken als arbeidsbeperking, afkomst, geloof, gender en seksuele voorkeur er niet toedoen. Waar het om gaat, zijn de talenten van mensen.

Diversity

‘Diversity is about being invited to the party. Inclusion is about being asked to join in and dance’

Vernā Myer

Wat betekent het voor u?

Duurzaam inclusief ondernemen vraagt veel van uw organisatie. Het heeft onder meer invloed op de stijl van leidinggeven, communicatie, werving & selectie en nog veel meer. Het raakt directie, management, staf en operationele medewerkers, maar ook stake- en/of shareholders.

Wat brengt het u?

Het brengt echter ook veel. Talenten en competenties worden benut, werk en privé komen in balans, talenten van oudere medewerkers en/of ongebruikt arbeidspotentieel worden adequaat ingezet en jongere medewerkers krijgen de kans om zich te ontwikkelen. Maar bovenal: mensen waar eerst geen plaats voor was in de organisatie, stromen in en verrijken de organisatie met hun specifieke kennis of vaardigheden.

leiding-geven

Welke stappen?

Waar staat uw organisatie nu? En welke acties zijn nodig om uiteindelijk duurzaam inclusief te gaan ondernemen? Soms is het al voldoende om te werken aan de ontwikkeling van kwaliteiten van de medewerkers in de organisatie. Of u begint met het voorbereiden van de organisatie op de komst van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Welke weg u ook kiest, All-Inclusion:

  • Luistert
  • Vraagt
  • Adviseert
  • Organiseert
  • Ondersteunt
  • Ontzorgt
Maatwerk

Weet u niet hoe nu verder te gaan, of heeft u extra advies en hulp nodig? Dan biedt All-Inclusion u dienstverlening op maat. Want geen enkele organisatie en geen enkel mens is hetzelfde. De diensten van All-Inclusion helpen om antwoorden op die vragen nu en in de toekomst te vinden. Met praktische en zakelijke ondersteuning nu en later, of alleen nu. Precies dat dus wat uw organisatie nodig heeft.

Middelen

Van een inclusiviteitscheck tot PSO-advies en alles daar tussenin: All-Inclusion beschikt over verschillende middelen om diversity and inclusion mogelijk te maken.

Ontdek meer

Ook aan de slag met diversity and inclusion?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  • 06-20900415
  • info@all-inclusion.nl
Plan adviesgesprek

Samen onderdeel van de Djopzz groep